A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

A Középkori templomok útja tematikus út, mint jó gyakorlat

A Hieriotheosz Egyesület és a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Önkormányzat Örökség, ami összeköt – Szent László emlékezete Közép-Európában” című programjának műhelymunkájában vett részt a Középkori templomok útja tematikus út. Egy előadás keretében mutattuk be, hogyan vált a tematikus út lassan turisztikai útvonallá a térségben.

Máriapócson, a Zarándokházban megtartott összejövetelen Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke és Kiss András a Hieriotheosz Egyesület főtitkára köszöntötte a helyi és határmenti partnereket. Elhangzott: Szent László nem csak a kárpát-medencei, de az egész közép-európai magyarságot össze tudta fogni. A program ezért is tartja fontosnak a történelmi és kulturális örökség megőrzését, a határon túli együttműködést, a helyi és regionális identitás erősítését a magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai települések bekapcsolásával.

A rendezvényen elsőként a templomútról, mint jó gyakorlatról számoltunk be, hiszen az elmúlt kilenc évben az európai uniós programoknak és a széles körű összefogásnak köszönhetően egy működő turisztikai úttá vált és jó példája lett kulturális örökségünk megőrzésének és megismertetésének.

2018-09-10 09:04:27