A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Kiválasztásra kerültek a tematikus utat alkotó templomok


2010. május és június során lezajló szakmai workshopon kiválasztásra kerültek a tematikus utat alkotó templomok.

A templomút magyarországi szakaszát alkotó templomok: Csegöld, Csenger, Csengersima, Fehérgyarmat, Gacsály, Gyügye, Jánkmajtis, Kisszekeres, Kölcse, Nagyar, Nagygéc, Nagyszekeres, Sonkád, Szamosbecs, Szamosújlak, Szamostatárfalva, Tiszakóród, Túristvándi, Túrricse, Vámosoroszi.

A templomút Szatmár megyei állomásai: Ákos, Avasfelsőfalu, Bikszád, Egri, Erdőd, Kaplony, Sárközújlak, Krasznabéltek, Tasnád és Vetés.

A templomút széleskörű szakmai egyeztetés sorozatot követően, egy konszenzuson alapuló javaslattételen alapján került kialakításra a történeti Szatmár megye területén. Az egyeztetésekbe számos szervezet lett bevonva, amely biztosította, hogy a tematikus út kijelölése mindennemű szakmai alappal rendelkezzen. Az egyeztetések során bevonásra került a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal, Tourinform iroda, a Jósa András Múzeum, a Szatmári Református Egyházmegye, a templomút által érintett egyházközségek, a Szatmár Leader Közhasznú Egyesület, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Szatmár Megyei Múzeum, a Szatmár Megyei Római Katolikus Egyházmegye, a Szatmár Megyei Ortodox Püspökség, a Kulturális és Vallásügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Tanács.

A szervezetek mellett turisztikai, művészettörténeti, területfejlesztési, örökségvédelmi és marketing szakemberek is aktív részesei lettek a közös munkának, amely biztosította, hogy a tematikus út kijelölésében örökségvédelmi és turisztikai szempontok egyaránt érvényesültek.

Cikk megtekintése (Területfejlesztési hírlevél)

2014-07-10 21:40:18