A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

„Középkori templomok útja study tour” – július 2-3.

 „Jó bornak is kell a cégér” – tartja a mondás. Egy turisztikai attrakció esetében pedig egyenesen kötelező minden lehetőséget megragadni a népszerűsítésre. Az SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. ezúttal study tourt szervez a Középkori templomok útja mentén, hogy szerte az országban vigyék hírét az újságírók által készített írások, beszámolók, hanganyagok – a templomútnak. Fontos, hogy megismerjék a pedagógusok, az iskolások, az aktív pihenésre, kikapcsolódásra váró/vágyó fiatalok, családok, azok akik szívesen túráznak,kerékpároznak – és érdeklődnek a kultúra, irodalom, építészet öröksége iránt.

A study tour állomásait azokon a pontokon jelöltük ki, ahol a legtöbb információt kaphatják a templomútról az újságírók, fotóriporterek – látványban, történetben, élményben. Így Szabolcson, a református templomban kezdődik a program sajtókonferenciával, kuriózum a Kérész Kikötő nemcsak a tiszai ételek, hanem főképpen az adottságai miatt, ezért itt folytatjuk. Vámosorosziban, Nagyszekeresen  szellemi táplálékot nyújtunk – neves szakmai előadóink segítségével, azután kisebb „fizikai próbatétel” következik: Nagyartól Tarpáig kerékpározunk a gáton. Tarpán a Tóhát Vendégházban, falusi környezetben, falusi vendégasztal finomságaival kínáljuk a program résztvevőit: kötött tészta leves, málékásás töltött káposzta, rétes.

A Középkori templomok útja határon túlra is vezet: második nap Csomaközben, a megmentett templomban, azután Nagykárolyban, a felújított Károlyi kastélyban lesz egy –egy előadás a határon túli örökségvédelemről.

A program színes, a szatmári emberek vendégszeretete benne van. A többi rajtunk áll!

2015-07-02 20:17:10