A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Mária sugara

Ebből az egyik kiemelkedő jelentőségű a Mária sugara projekt. 

A Mária sugara - Közös vallásturisztikai értékek megőrzése és bemutatása című projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. A program során a két ország vallási-turisztikai örökségeinek részét képező, vagy azok közvetlen környezetében lévő épületek rekonstrukciója valósul meg Máriapócson, valamint a romániai Nagykárolyban és Szatmárnémetiben.

A Hajdúdorogi Egyházmegye - mint vezető partner - egy zarándokközpont kialakítását valósítja meg a máriapócsi régi óvoda épületében. A program részeként felújítják a nagykárolyi görög katolikus templomot és közvetlen környezetét, a szintén nagykárolyi Kalazanci Szent József római katolikus plébániatemplom épületét, megújul a szatmárnémeti görög katolikus Popp Aurel kápolna is. A programhelyszíneken turisztikai információs pultokat, érintőképernyős terminálokat telepítenek és kiállítótermeket hoznak létre.

A projekt további célja a Máriapócs-Szatmárnémeti és a Máriapócs-Nagyvárad zarándokútvonal alapjainak infrastrukturális kiépítése. A több mint 1,3 millió euró összköltségvetésű program az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás összege eléri az 1,1 millió eurót.

Forrás:  http://mariapocskegyhely.hu/?q=node%2F780%2F

2014-07-10 21:40:18