A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Megnyílt a vásártér

A Középkori templomok útjának átfogó bemutatását szolgálja az a több mint 400 oldalas illusztrációkban gazdag kötet, amely a „Középkori egyházi építészet Szatmárban” címet viseli. A kötet limitált példányszámban jelent meg, azonban a nagyfokú érdeklődésnek köszönhetően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. gondozásában megjelent a kötet 2. kiadása azzal a céllal, hogy egy országos terjesztés keretében a térség és a téma iránt érdeklődő laikus és szakmai közönséggel megismertesse ezt az egyedülálló örökséget. A Magyar Tudományos Akadémia II. Filozófiai és Történelemtudományok Osztályának Művészettörténeti Tudományos Bizottsága 2012 végén „Opus Mirabile” díjban részesítette a kötetet.
A 2011-ben megjelent Középkori egyházi építészet Szatmárban című tanulmánykötet sikerét követően lehetőségünk nyílt a folytatásra. 2013-ban látott napvilágot a Középkori templomok a Tiszától a Kárpátokig című kötet. Jelen könyv témájában követi a templomút területi kiterjesztését, így a tárgyalt templomok Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi részén és Kárpátalján találhatók. 
Végül, „Egy falat Tündérmező, Vándorúton Szabolcs Szatmárig” címen jelent meg Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye tájait és gasztronómiai kultúráját bemutató könyv még a tavalyi évben. A nagy sikerre való tekintettel elkészült a könyv második kiadása, amely már széles körben elérhető mindenki számára. A könyv albumszerűen mutatja Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye tájegységeit, azok történelmi, épített, természeti és kulturális örökségét, nyüzsgő fesztiváljait, valamint tradicionális gasztronómiai kultúrájukat kicsit másképpen.

2014-07-10 21:40:18