A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

 Középkori Templomok Útja

Mérföldkő

A  Középkori Templomok Útja – köszönhetően az elmúlt évek rendkívül dinamikus fejlődésének – mára fontos mérföldkőhöz érkezett.   A kitűzött célnak megfelelően  az egyik legjelentősebb fejlődési potenciállal bíró turisztikai terméke lett a térségnek.  Megvalósultak azok a fejlesztések, amelyek indokolják/indokolhatják a nagyobb turistafogalom generálódását.  Különösen a  III.ütem  hozott látható eredményeket: templomok újultak meg, váltak látogatóbaráttá. Aki most  megy el  a 11 szabolcsi és 7 partiumi templom valamelyikébe, már „kézzel fogható” történeti áttekintést kap. A hitéletet nem zavaró eszközök, mint tablók, tárlók és információs terminálok helyet kaptak a templomokban. A látogatók akár játékos formában is hozzájuthatnak olyan ismeretekhez, melyek nem csak a régmúltba vezetnek vissza, nem csak a régi korok tudását ismertetik, hanem például a feltárások munkafolyamatát – mely során sokszor valódi érdekes és értékes  történetek születtek.
Ezt a tudást, ezt a történelmi örökséget úgy kell megmutatni a mai kor emberének, hogy értse, érezze, mit jelent a múlt, miről beszélnek a falak, a kövek.
Részben ezért készültek un. népszerűsítő, PR filmek is, melyeket a napokban mutatott be az ügynökség  Nyíregyházán a Krúdy Moziban.

Ezek egyike itt nézhető meg.

2014-11-28 14:01:00