Tündérmező a Balatonon
2013. július 13-14. hétvégén a „Balatoni Nyár 2013” műsorban, az m1 csatornán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiáját népszerűsítő beszélgetés során Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, és Szoboszlai Gyula, mesterszakács mutatta be a megye ezen értékeit. Szabolcsi töltött káposzta, lapcsánka és cinkepuliszka készült. Megtudhattuk, hogy hogyan lehet népszerűsíteni a megye gasztronómia értékeit, például egy „Tündérmező” gasztronómiai védjegy bevezetésével, illetve, hogy hogyan hozhatóak vissza a köztudatba a hagyományos megyei tájjellegű ételek. Az „Egy falat Tündérmező” megjelent új könyv teljesen új felfogásban, és más megközelítésben mutatja be a megye gasztronómiai különlegességeit. Csutkai Csaba, fotóművész a könyv fotózásának kihívásait mesélte el, illetve beharangozta a fotókból összeállított kiállítást, amelyet a Révfülöp Tóparti Galériában lehet megtekinteni. Oláh István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a „Tündérmező” megyei márkát, illetve az elkészült könyvet mutatta be részletesen. A megyét népszerűsítő harmadik műsorblokk témája Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pálinkakultúrája és pálinkaturizmusa. Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság regionális igazgatója a megye eredetvédett pálinkáiról, a pálinkakultúra fejlődéséről és „Tündérmező” pálinkához, gasztronómiához kötődő megyei fesztiváljairól és eseményeiről beszélt. Íme: a műsorok: http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/07/13/11/Balatoni_nyar_2013_julius_13_.aspx (00:14 perctől és 01:21:45-től); http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/07/14/12/Balatoni_nyar_2013_julius_14_.aspx (25 perctől)